MS are suficienți bani pentru programele naționale

0

Ministerul Sănătății nu primește bani la rectificarea bugetară deoarece are suficiente fonduri pentru a acoperi toate nevoile pe care le are în prezent, inclusiv pentru programele naționale, a afirmat, joi, ministrul Nicolae Bănicioiu.

„Ministerul Sănătății are suficienți bani pentru a acoperi toate nevoile pe care le avem în momentul de față, inclusiv programele naționale și pentru Maternitatea Giulești”, a declarat Bănicioiu, la Palatul Parlamentului, întrebat de ce MS nu primește bani la rectificarea bugetară.

Potrivit ministrului, „sănătatea per ansamblu va fi pe plus, iar rectificarea va fi pozitivă pentru Casa Națională de Asigurări”.

Bănicioiu a menționat că la rectificarea bugetară pentru Ministerul Sănătății vor fi doar redistribuiri între capitole. El a punctat că, în anul 2016, Sănătatea va primi de la buget „mult mai mult decât anul acesta”. „Ne vom apropia încet, încet de 6% din PIB”, a adăugat ministrul.”Banii de la CNAS vor fi folosiți pentru ce nevoi mai au, probabil pe cost-volum — pe medicamentele pe cost-volum este o prioritate, mai ales pentru că mai există intenția de a extinde negocierile și pe alte medicamente”, a explicat Bănicioiu.

Potrivit acestuia, majorarea salariilor medicilor este acoperită anul acesta prin economiile care se fac prin introducerea cardului de sănătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.