Germania poate face față costurilor crizei migranților

Share:

Germania colectează suficiente taxe pentru a-și permite costurile în creștere ale crizei europene a migranților, în pofida unei mici scăderi a veniturilor preconizate pentru 2016, a declarat joi ministrul de finanțe Wolfgang Schaeuble, prezentând prognoza actualizată a veniturilor la bugetele la nivel federal, regional și local, transmite DPA.

Pe baza informațiilor actuale, este probabil ca Germania să nu înregistreze o creștere netă a datoriei publice anul viitor, a indicat Schaeuble.
El a subliniat că nu există niciun pericol în acest sens, cifrele arătând o ‘finanțare solidă’ a cheltuielilor bugetare. ‘Acest lucru este deosebit de semnificativ, date fiind provocările uriașe, în special cele venite de la imigrația pe scară mare și provocările asociate ei’, a afirmat Schaeuble. Potrivit datelor guvernamentale, în primele trei trimestre ale anului veniturile bugetare vor depăși cu 5,2 miliarde de euro prognoza din luna mai, pentru ca în 2016 să se reducă tot cu 5,2 miliarde de euro comparativ cu previziunile anterioare.
Scăderea prognozată va rezulta din modificările aduse legislației fiscale. Pentru 2017-2019, noile previziuni indică o creștere totală a veniturilor bugetare de 4,8 miliarde de euro, într-o economie solidă în care se așteaptă o creștere atât a salariilor, cât și a pensiilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.