Alexandru Potor, secretar de stat la Ministerul Agriculturii

Alexandru Potor, cel care deține în prezent președinția Federației Naționale a Grupurilor de Acțiune Locală (FNGAL), va fi numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a declarat, pentru Agerpres ministrul de resort, Achim Irimescu.

„Alexandru Potor va fi numit, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, secretar de stat în locul lui George Turtoi. El va fi responsabil de activitatea celor două agenții de plăți din sector, respectiv Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR)”, a spus Irimescu, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, MADR va rămâne în schemă cu doar trei secretari de stat, Simona Man și Daniel Botănoiu păstrându-și deocamdată posturile de secretari de stat pe care le ocupă în minister.

„Simona Man va prelua atribuțiile lui Ioan Uțiu, cel care a ocupat un al patrulea post de secretar de stat în MADR, loc pe care nu îl voi mai completa, deoarece Ministerul Agriculturii a avut întotdeauna doar trei posturi de secretari de stat. Daniel Botănoiu își va păstra, deocamdată, funcția cu atribuțiile pe care le are deja în minister”, a adăugat șeful MADR.

Secretarii de stat de la Ministerul Agriculturii Ioan Uțiu și George Turtoi au demisionat după numirea lui Achim Irimescu în fruntea ministerului, deciziile în acest sens fiind publicate recent în Monitorul Oficial.

Achim Irimescu a preluat, miercuri, mandatul de ministru al Agriculturii de la predecesorul său, Daniel Constantin, după ce, marți, Guvernul Cioloș a fost validat de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, iar membrii Cabinetului au depus jurământul de învestitură în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.