Un membru CSM face apel la Tăriceanu în cazul Şova

Judecătorul Horațius Dumbravă, membru al CSM, a făcut apel către președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, să solicite senatorilor responsabilitate în ceea ce privește votul în cazul ridicării imunității lui Dan Șova, afirmând că Parlamentul are șansa istorică de „a ieși dintr-o gaură neagră”, de a se reabilita în ochii românilor.

„Fac un apel domnului Călin Popescu-Tăriceanu ca de la importanța funcției pe care o deține, de președinte al Senatului României, să solicite senatorilor responsabilitate în ce privește votul pe care-l vor da la solicitarea procurorului general al României de ridicare a imunității senatorului Dan Șova. Reamintesc că DNA a sesizat Parchetul General pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Șova. (…) Parlamentul are acum o șansă istorică de a ieși dintr-o gaură neagră, de a se reabilita în ochii românilor. Este nevoie de un Parlament responsabil de actele sale. Este nevoie ca Parlamentul să se racordeze la valorile europene și să se alinieze instituțiilor democratice”, afirmă vineri Dumbravă, într-o postare pe Facebook.

El îi mai solicită lui Tăriceanu să repună pe rol votul privind imunitatea lui Varujan Vosganian, precum și celălalt dosar penal în care este implicat Dan Șova, scrie Agerpres.

„În ambele situații cursul justiției a fost blocat, interferența cu actul de justiție fiind evidentă. Așa cum de multe ori am spus: orice autoritate publică, instituție publică, cum este și Parlamentul, nu trebuie să intervină în justiție, dimpotrivă, prin amplitudinea constituțională pe care o are ar trebui să sprijine toate instituțiile publice, inclusiv justiția. (…) Vă spun sincer, cred în dorința onestă a senatorilor de a evita o situație jenantă: România, românii merită mai mult decât interese mărunte, fără orizont temporal”, mai susține Horațius Dumbravă.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut joi sesizarea Senatului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.