Platini află în decembrie dacă poate candida la șefia FIFA

0

Verdictul pentru Michel Platini și Joseph Blatter, deja suspendați provizoriu până pe 5 ianuarie, este așteptat ”în decembrie”, a anunțat luni justiția internă a Federației internaționale de fotbal (FIFA).

Platini, președintele UEFA, a fost suspendat din cauza plății de 1,8 milioane euro primită de la președintele Blatter, în 2011, pentru serviciile francezului în calitate de consilier în perioada 1999-2002.

Lui Blatter i se reproșează de asemenea că a încheiat în 2005 un contract cu Federația din Caraibe, condusă de Jack Warner, contract ce a fost defavorabil pentru FIFA. Cei doi sunt suspendați provizoriu pe o perioadă de 90 de zile.

Platini a depus vineri un recurs la Tribunalul de arbitraj pentru sport (TAS), împotriva suspendării provizorie de 90 zile. El a făcut recurs la TAS, după ce comisia de apel a FIFA a respins miercuri recursul francezului împotriva suspendării de 90 zile, depus pe 10 octombrie. Fostul Balon de Aur trebuia să epuizeze toate căile de atac de la FIFA, înainte de a se adresa la TAS.

Fostul internațional francez este suspendat din orice activitate legată de fotbal până pe 5 ianuarie, dar candidatura sa va fi analizată abia după ridicarea sancțiunii. În plus, francezul nu-și poate face campanie pentru alegerile la președinția FIFA din 26 februarie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.