Blatter, tot mai contestat (și) în interiorul FIFA

0

FIFA a respins afirmațiile președintelui suspendat Joseph Blatter, potrivit căruia el este deasupra regulilor acestei comisii și poate fi îndepărtat doar de Congresul forului fotbalistic mondial.

Într-un interviu acordat miercuri unui post de televiziune elvețian, Blatter s-a comparat cu un șef de stat care poate fi îndepărtat doar de parlament. El a spus că poate fi demis doar de Congresul FIFA, alcătuit din câte un membru al celor 209 asociații naționale.

Andreas Bantel, purtător de cuvânt al comisiei de etică a FIFA, a declarat pentru Reuters: „Codul de etică al FIFA se aplică oricui este implicat în fotbal, din toată lumea, și nu există absolut nicio excepție”.

În această săptămână, camera de investigații a comisiei de etică a FIFA a solicitat, ca și în cazul francezului Michel Platini, sancțiunea maximă pentru Joseph Blatter, președintele suspendat al FIFA, adică suspendarea pe viață din fotbal, dacă elvețianul este găsit vinovat de corupție, relatează ziarul german Die Welt.

Blatter și Platini au fost suspendați câte 90 de zile, până pe 5 ianuarie 2016 de Comisia de Etică. Blatter a transferat în contul lui Platini suma de 1,8 milioane euro în 2011, pentru activitatea de consilier depusă de francez la FIFA în perioada 1999-2002.

Ca și Platini, Blatter este pregătit să facă apel la Tribunalul de arbitraj pentru sport (TAS).

Camera de judecată a Comisiei de Etică a FIFA urmează să anunțe verdictul final, în cazul lui Platini și Blatter, în cursul lunii decembrie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.