Mii de procese împotriva băncilor în 2015

Share:

În ceea ce priveste litigiile introduse pe rolul instantelor in 2015 putem preciza ca este anul cu cele mai multe litigii inregistrate impotriva bancilor din 2010 incoace.

Peste 17.000 de procese sunt introduse impotriva institutiilor financiare. Lupta cu bancile a fost in cele mai multe dintre cazuri castigate de catre imprumtati, instanta pronuntadu-se in aproximativ 85% dintre dosare in sensul admiterii in parte a actiunilor introduse de catre acestia, relateaza ziare.com.

Conform portalului instantelor de judecata, au fost introduse pe rolul instantelor de judecata aproximativ 5.000 de dosare avand ca obiect: actiune in constatare clauze abuzive. Pe primul loc in topul bancilor chemate in judecata este Volksbank.

Impotriva acestei banci, pe rolul instantelor se afla un numar de aproximativ 1.580 de dosare, dintre care un numar de 921 de dosare au fost introduse in anul 2015. Prin aceste actiuni, imprumutatii Volksbank au solicitat constatarea caracterului abuziv a clauzei ce reglementeaza comisionul de risc si restituirea acestor sume.

In anul 2015, o rata de 70% dintre aceste dosare au fost solutionate pe cale amiabila, prin renuntarea la judecata de catre reclamanti ca urmare a ofertei Banca Transilvania (care a preluat Volksbank), ce presupunea restituirea sumelor achitate cu titlu de comision de risc prin scaderea acestor sume din soldul creditului.

De-a lungul timpului, litigiile impotriva Volksbank au fost admise in proportie de 99%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.