Se lansează Fundația Polisano!

0

A fost lansata Fundatia Polisano, o organizatie umanitara, care are ca scop rezolvarea unor cazuri complexe ale pacientilor aflati în situatii sociale deosebite. Fundatia beneficiaza de o retea de parteneri de renume mondial în domeniul medical, care include peste 20 de medici si asistenti medicali din cinci tari: Franta, Suedia, Irlanda, Anglia si Statele Unite ale Americii.

Prin intermediul fundatiei, cazurile medicale cu situatii sociale dificile beneficiaza de sprijinirea finantarii interventiilor atât partial, cât si total, în functie de specificitatea fiecarui caz si de fondurile disponibile. Acordul de finantare este oferit de catre comisia de validare a dosarelor fundatiei din care fac parte personalitati sibiene, iar operatiile pot fi realizate de catre medicii parteneri de renume mondial.

„Misiunea Fundatiei Polisano este de a promova spiritul de solidaritate si întrajutorare umana prin sprijinirea celor care au nevoie de noi. Crearea unei astfel de fundatii, care sa faciliteze accesul la îngrijiri medicale de calitate a fost dorinta regretatului medic Ilie Vonica, fondatorul Grupului Polisano, iar faptul ca fundatia poarta numele Polisano este modul nostru de a-i aduce un omagiu si de a-i recunoaste simtul personal de ajutorare a oamenilor, asa cum l-au cunoscut sibienii „, a declarat Catalina Costache, director executiv al Fundatiei Polisano.

Fundatia are în lucru primele cazuri grave de malformatii ale inimii. Unul dintre acestea este cazul unei fetite de 15 ani, din Braila, diagnosticata de la vârsta de doar 6 luni cu insuficienta pulmonara. Fetita este unul dintre cei trei copii ai familiei, toti diagnosticati cu malformatii cardiace, dintre care unul a decedat din cauza acestei afectiuni. Aceasta a beneficiat în 2010 de implantare de conduct Contegra în Germania, însa ulterior a dezvoltat o regurgitare pulmonara care cauzeaza un deficit de pompare a sângelui din cavitatile drepte ale inimii în circulatia pulmonara. Aceasta situatie duce la obosirea progresiva a muschiului inimii, ceea ce poate conduce în timp la agravarea simptomelor de oboseala si dificultati respiratorii, în faza avansata putând cauza decesul.

Operatia presupune implantarea unei valve noi, cu o functionare corecta si va fi realizata de catre echipa Dr. Petru Liuba din Lund, Suedia. Costul operatiei este de cca. 20.000 euro, iar suma va fi acoperita în procent de 95% de catre Fundatia Polisano si partenerii sai.

Persoanele fizice si juridice care vor sa sprijine activitatea fundatiei, pot dona 2% din impozitul pe venit sau 20% din impozitul pe profit al firmei. Mai multe detalii puteti gasi pe pagina fundatiei: www.fundatiapolisano.ro.

Evenimentul de lansare a fundatiei a avut loc joi seară în Sala Oglinzilor a Forumului German din Sibiu și a fost sprijinit de Clubul Francofon de Afaceri din Cluj, Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu, Alianta Franceza din Brasov si Forumul German din Sibiu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.