Grupuri de colindători, la Palatul Săvârșin

La castelul de la Săvârșin a fost organizată, cu ocazia sărbătorii Crăciunului, o Zi a Porților Deschise, cu acest prilej numeroase grupuri de colindători fiind primiți de către membrii Familiei Regale.

Alături de Principesa Moștenitoare Margareta și de Principele Radu s-a aflat în acest an doar Principesa Maria (care petrece Crăciunul la Săvârșin din 2011 n. red.), întrucât Regele Mihai I și Regina Ana, care se află în Elveția, au renunțat la o eventuală călătorie cu avionul în România, din cauza stării precare de sănătate a Reginei.

‘Regina Ana a suferit recent o intervenție chirurgicală, iar acum se află în convalescență, în Elveția. Datorită stării precare de sănătate a Reginei Ana, medicii nu au recomandat efectuarea unei călătorii cu avionul în România, iar Majestatea Sa a preferat să rămână alături de Regină’, a declarat presei Principesa Maria, precizând însă că după Sărbători vor merge să-i viziteze.

Primii colindători care au sosit miercuri în Satul Regal aparținător Castelului Regal din Săvârșin, au fost membrii grupului de colindători ai Crucii Roșii Române, filiala Arad, care au fost urmați de Corul Vox Dunaris din Drobeta-Turnu Severin, de grupul de colindători de la Școala Gimnazială ‘Lazăr Tampa’ din comuna Almaș, județul Arad, de un grup de colindători de la Școala Generală nr. 5 din municipiul Arad și de ansamblul de dansuri din comuna Apateu, județul Arad, colindătorii fiind răsplătiți de gazde cu dulciuri, felii de cozonac și vin fiert.

În continuare, potrivit unei tradiții încetățenite de ani, cele două Principese, însoțite de primarul comunei, Ioan Vodicean, de preotul paroh al comunei și de membri ai Casei Regale, au mers în comună pentru a oferi daruri mai multor familii nevoiașe de săteni, cele 300 de pachete conținând alimente și produse necesare casei.

Succesiunea grupurilor de colindători a continuat cu Corul de copii al parohiei Hășmașu Ciceului, comuna Uriu, județul Bistrița-Năsăud, care au venit îmbrăcați în frumoase costume populare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.