Alertă la Viena.Teroriştii pregătesc atentate în Europa!

0
Austria este în stare de alertă: poliţia din Viena a anunţat sâmbătă că a intensificat măsurile de securitate în urma unui avertisment adresat mai multor capitale europene cu privire la posibilitatea unor atacuri teroriste în perioada dintre Crăciun şi Anul Nou.

Poliţia austriacă a anunţat că au fost primite informaţii credibile despre posibile atentate în mai multe capitale europene inaintea Revelionului.

Informatiile, nespecifice, au fost furnizate de un serviciu secret al unui stat „prieten”. Au fost intensificate măsurile de securitate în Viena, în special în nodurile de circulaţie.Nu există date despre locurile în pericol sau despre acţiunile care ar putea avea loc.

Toate acestea, în contextul în care liderul grupării jihadiste Statul Islamic (SI), Abu Bakr al-Baghdadi, a lansat un apel la revoltă în Arabia Saudită și a promis atacuri în Israel, potrivit unei înregistrări audio publicată on-line sâmbătă, scrie AFP

Această înregistrare este prima după șapte luni și a fost postată pe rețelele sociale Twitter și Telegram, a informat centrul de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.

Ea a fost făcută publică într-un moment în care SI se confruntă cu probleme militare în Siria și Irak.

În această înregistrare de 24 de minute, Abu Bakr al-Baghdadi critică vasta coaliție de 34 de țări a cărei înființare a fost anunțată la 15 decembrie de Arabia Saudită pentru „a combate terorismul”. „Ei au anunțat recent o coaliție (…) fals numită <islamică> și au afirmat că scopul acesteia este de a combate califatul”, proclamat de SI în teritorii din Siria și Irak, a menționat liderul grupării. „Dacă această coaliție ar fi islamică, ar fi adus victoria și ajutorul său poporului din Siria”, a afirmat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.