„Star Wars: Trezirea forței” bate record după record!

0

„Star Wars: Trezirea forței”, cel mai recent film din franciza științifico-fantastică, a depășit orice record de încasări, a restabilit imaginea studiourilor Walt Disney ca un gigant în industria media și a dat, de asemenea, un impuls industriei jucăriilor tradiționale care se confruntă de mai mulți ani cu concurența formelor digitale de divertisment, transmite CNBC.

În primul weekend de la lansare, „Star Wars: Trezirea forței” a generat încasări de 238 milioane de dolari în SUA și 517 milioane de dolari la nivel global. Analiștii se așteptau ca ‘Star Wars: Trezirea Forței’ , a cărui producție a costat studiourile Walt Disney aproximativ 200 de milioane de dolari, să devină filmul cu cele mai mari încasări în primul weekend, prognozând că ar putea deveni chiar filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile. Deocamdată filmele cu cele mai mari încasări totale sunt două producții ale regizorului James Cameron, „Avatar” cu 2,78 miliarde de dolari și „Titanic” cu 2,18 miliarde de dolari.

Experții cred că popularitatea francizei Star Wars, alături de cererea pentru produse promoționale marca Star Wars, ar putea oferi o gură de oxigen pentru jocurile și jucăriile tradiționale.

Un raport elaborat de IHS Maritime & Trade estimează că în 2015 importurile de jucării în SUA ar urma să crească cu 10,9% în ritm anual până la 581.053 containere, grație cererii pentru produse din franciza Star Wars. Raportul subliniază că importurile de jucării în SUA au înregistrat scăderi anuale între 2011 și 2013 pentru ca în 2014 să înregistreze o creștere modestă de 3%.

Economistul șef de la IHS Maritime & Trade și autorul raportului, Mario Moreno, a subliniat că cererea pentru produse din franciza Star Wars va rămâne la un nivel ridicat și în 2016. ‘Dacă ne uităm la situația din 2014, același lucru s-a întâmplat cu produsele lansate după filmul de animație Frozen’ a spus Moreno, adăugând că și în prima jumătate a acestui an a existat o cerere consistentă pentru jucării inspirate de franciza Frozen.

Cu toate acestea, șansele ca jocurile și jucăriile tradiționale să înregistreze o creștere de două cifre și în 2016 va fi condiționată de lansarea de către Disney sau un alt producător să lanseze un nou film de succes, susține Mario Moreno.

Unul din factorii care limitează creșterea vânzărilor de jucării tradiționale sunt progresele tehnologice. ‘În prezent copii din SUA și din întreaga lume joacă jocuri pe tablete sau console de jocuri video’ a subliniat Mario Moreno.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.