Uniformele școlare redevin obligatorii?

0

Uniformele ar putea deveni, din nou, obligatorii în şcoli şi grădiniţe. Mai mulţi parlamentari au depus un proiect de lege prin care cer reintroducerea uniformelor atât în învăţământul preşcolar şi preuniversitar de stat, cât şi în cel privat, pentru ca elevii să fie uşor de recunoscut şi persoanele străine să nu poată avea acces în şcoli.

Proiectul de lege a fost depus, înainte de Crăciun, la Senat, de mai mulţi parlamentari. Potrivit iniţiativei legislative, „în învăţământul preşcolar şi preuniversitar de stat şi privat este obligatoriu portul uniformei şcolare”, relatează Romaniatv.net.

Iniţiatorii susţin că, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preunivesitar, directorul şcolii şi consiliul de administraţie decid asupra modelului uniformei şcolare, după consultarea prealabilă a comitetelor de părinţi şi elevi.

Printre motivele invocate de parlamentari în sprijinul introducerii uniformelor obligatorii se numără întărirea disciplinei în şcoli, prevenirea şi combaterea violenţei şi evitarea discriminării între elevii săraci şi cei care provin din familii înstărite.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.