Fundația Dan Cristian Popescu, „Moș Crăciun” pentru sute de copii și familii nevoiașe!
În marea majoritate a cazurilor, aleșii noștri preferă să vorbească mult și să facă puțin. Sau mai corect: mai nimic! Mizele electorale primează de fiecare dată. Alegătorii rămân mai mereu într-un plan secundar, atractiv pentru aleși doar în campaniile electorale. Cu toate acestea, există și aleși care încearcă să le întindă o mână de ajutor celor nevoiași. În acest context, unii parlamentari au înființat Fundații prin care vor să realizeze lucruri frumoase în colegiile în care au fost aleși. Prea puțini deputați și senatori au ales să facă acest pas. Este mult mai ușor să cotizezi la partid și să obții, în consecință, un loc eligibil pe liste! Astfel nu ai nici bătai de cap, nici stres suplimentar și nu te mai bat la cap cu diverse probleme alegătorii!
Liberalul Dan Cristian Popescu este la primul mandat de deputat. Ales într-un colegiu din sectorul 2, Popescu a arătat, încă din prima zi a mandatului său, că un ales se poate implica activ, cu rezultate concrete, în apărarea intereselor locuitorilor care l-au votat și nu numai.
Despre activitatea biroului său parlamentar sunt, spre deosebire de alţi colegi deputaţi sau senatori, multe de spus. Politica unui dialog continuu cu cetăţenii sectorului 2 este de notorietate.
Vreau, însă, să vorbesc astăzi despre activitatea Fundației Dan Cristian Popescu.
Înfiinţată în 2011, Fundația are ca principal obiectiv promovarea unor metode de educaţie non-formală, şi prin aceasta, să ofere celor interesaţi de propria evoluţie şi dezvoltare personală şansa de a participa gratuit la cursuri, workshop-uri, ateliere şi evenimente cultural-educative. Evenimentele desfăşurate, prin intermediul acestei Fundaţii, sunt numeroase.
Vreau să mă opresc, însă, asupra ultimului dintre acestea. M-a impresionat, însă, modul în care această minunată Fundație s-a implicat, în perioada sărbătorilor de iarnă, în ajutorarea unor familii nevoiașe din Capitală și țară. Acest sprijin nu ar fi putut veni fără oamenii inimoși de la Fundația Dan Cristian Popescu. Astfel, Moș Crăciun a ajuns, poate pentru prima dată, la peste 400 de copiii mai puțini norocoși din comuna Slatina, județul Suceava. Mai mult, copiii rămași orfani în în urma incendiului din Clubul Colectiv au putut fi, și ei, vizitați de Moș Crăciun. Ca și multe alte familii din sectorul 2 al Capitalei, care aveau grave probleme financiare și pentru care era foarte greu să se bucure, în liniște, de Minunea Nașterii Domnului.
Spre lauda lor, toți cei implicați în această Fundație au arătat, și de această dată, că a venit vremea ca locul vorbelor goale să fie luat de fapte concrete. Indiferent că nevoiașii se află în Capitală sau la marginea țării, aceștia trebuie ajutați. Singurul regret care se citea în ochii celor care împărțeau daruri este că nu au putut fi ajutați mai mulți copii, mai multe familii nevoiașe. Din păcate, proverbul „cu o floare nu se face primăvară” a devenit, mai ales în perioada sărbătorilor, mai actual decât oricând. Cu toate acestea, Fundația Dan Cristian Popescu rămâne un simbol al luptei pentru ajutorarea celor nevoiași. Când te gândești la jaful, la zecile de milioane de euro, irosite cu nonșalanță de primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, în condițiile în care mii, poate zeci de mii da familii din sectorul 2, nu au avut, poate, să pună pe masă un cozonac, înțelegi disprețul cronic al găștii uneperiste la adresa locuitorilor din sectorul 2.
Nu vreau să fac, cum se spune, politică, în acest articol și în consecință vreau ca și simplu cetățean al sectorului 2 să mulțumesc acestei minunate Fundații care face de ani buni o muncă, pe cât de discretă în sensul bun al cuvântului, pe atât de minunată, în slujba celor cu diverse probleme din sectorul 2.
Faptul că la Fundație, dar și la cabinetul parlamentar Dan Cristian Popescu, ușa este larg deschisă, arată că există politicieni care înainte de a cere preferă să ofere. Iar acest lucru este mult mai important decât ar crede marea majoritate a politicienilor prea ocupați să privească, măcar o secundă, către problemele celor mulți și năpăstuiți. Chiar de ei…
I.Badea