Se redeschide Casa Memorială „Ștefan Luchian”

0

Muzeul Județean de Istorie Botoșani are în vedere redeschiderea, în acest an, a Casei Memoriale „Ștefan Luchian” din orașul Ștefănești, a declarat, duminică, pentru Agerpres, directorul muzeului, Aurel Melniciuc.

Potrivit acestuia, redeschiderea Casei Memoriale „Ștefan Luchian” a fost propusă în anul în care se împlinesc 100 de ani de la moartea marelui pictor român, informează Agerpres.

‘Noi am făcut proiectul și am cerut finanțare de la Consiliul Județean (CJ). Ne-am dori să primim finanțare și să putem termina lucrările până pe 28 iunie, când se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Luchian’, a afirmat Melniciuc.

Valoarea estimată a lucrărilor de reabilitare a clădirii aflate în patrimoniul CJ este de 1,2 milioane de lei.

Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești a funcționat până în 2007, când a fost închis din cauza stării avansate de degradare.

Acum, autoritățile intenționează să redeschidă muzeul, dar și un centru cultural, în care să aibă loc periodic tabere de creație.

Pictorul Ștefan Luchian, supranumit poetul plastic al florilor, s-a născut pe 1 februarie 1868 la Ștefănești, județul Botoșani, și s-a stins din viață pe 28 iunie 1916 la București.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.