Gruparea Statul Islamic amenință Marea Britanie

0

Organizația Statul Islamic (SI) a publicat duminică o înregistrare video care spune că îi prezintă pe cei nouă autori ai atentatelor care au făcut 130 de morți pe 13 noiembrie la Paris și amenință toate țările din cadrul „coaliției”, inclusiv Marea Britanie, scrie AFP.

În această înregistrare, publicată sub titlul „Omorâți-i acolo unde-i întâlniți”, este vorba despre patru belgieni, trei francezi și doi irakieni.

Publicată de divizia media în limbi străine a Statului Islamic, Al-Hayat Media Center, ea îi înfățișează pe acești jihadiști în timp ce comit atrocități, cum ar fi decapitări și executarea prin împușcare a unor persoane prezentate ca ostatici.

Vorbind în arabă și în franceză, mai mulți dintre aceștia afirmă că mesajul lor „este adresat tuturor țărilor participante la coaliția” antijihadistă condusă de Statele Unite care a intervenit din septembrie 2014 împotriva SI în Siria și Irak.

Înregistrarea video arată, de asemenea, o fotografie al premierului britanic, David Cameron, însoțită de o frază în engleză afirmând că „Oricine se va așeza de partea necredincioșilor va fi ținta săbiilor noastre”.

Videoclipul îi descrie pe cei nouă jihadiști ca „lei” care „au îngenuncheat Franța”. Imaginile mai conțin extrase arătând atentatele de la Paris și operațiunile forțelor franceze de securitate după atacuri, potrivit AFP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.