Alertă de gripă porcină în România

0

Este alertă de gripă porcină şi în Capitală. Temutul virus ar fi ajuns la doi pacienţi din Bucureşti, care aşteaptă rezultatul analizelor de laborator. La graniţa României cu Ucraina au fost luate măsuri pentru a preveni răspândirea bolii, după ce în ţara vecină, dar şi în Rusia peste 200 de oameni au murit în ultimele zile, informează România TV.

Doi pacienţi din Capitală sunt suspectaţi că au gripă porcină. Aceştia sunt internaţi în spital în Bucureşti. Ei aşteaptă rezultatul analizelor de laborator care vor sosi luni şi care vor confirma sau nu daca au contactat virusul.

Cel mai mare pericol însă este la graniţa cu Ucraina, ţară în care în fiecare zi mor în medie 10 persoane din cauza gripei porcine. Numai în Cernăuţi au murit în ultimele zile cinci persoane. Autorităţile sunt în alertă, au luat măsuri. Persoanele care locuiesc în zonă au fost informate cu privire la pericolul gripei porcine. De asemenea, tot personalul din Vama Siret a fost vaccinată împotriva gripei, precum şi persoanele care reprezintă risc. Este vorba despre bătrâni şi copii.

Toţi cei care intră în ţara noastră prin Vama Siret sunt atent verificaţi de către medic, pentru a vedea daca au sau nu simptomele gripei porcine.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.