Metode care combat oboseala cronică

Oboseala are tendinţa să se acumuleze şi să genereze sindromul oboselii cronice. Cafeaua nu-şi mai face efectul, iar somnul nu mai este odihnitor. Iată cele mai simple metode care te pot ajuta să îţi ridici nivelul energiei şi să depăşeşti oboseala cronică.

Apa

Apa este esentiala supravietuirii. Mai mult decat atat, apa are o calitate nebanuita: te ajuta sa te invigorezi. 9 trilioane de neuroni cerebrali sunt in permanenta comunicare unul cu celalalt si ne ajuta sa gandim, sa simtim, sa traim. Apa este combustibilul lor, intrucat genereaza electricitate pentru neurotransmitatori. Un pahar de apa poate deveni cel mai bun tonic.

Specialistii spun ca si dusul este la fel de revigorant, cu conditia sa fie alternant rece-cald.

Masaj

Cand esti obosit, parca nu-ti mai arde sa faci exercitii fizice. Insa poti sa iti masezi urechea. Peste 170 de puncte biologice sunt active pe ureche si sunt interconectate cu intreg corpul si organele interne. Masajul imbunatateste circulatia sangelui si viteza cu care functioneaza sistemul nervos.

Imediat ce te trezesti maseaza-ti marginea urechilor, cu degetul mare si aratatorul, mergand incet spre lobul urechii. Trage usor de urechi in sus si in lateral.

Daca ai un trai sedentar, poti repeta procedeul de mai multe ori pe zi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.