Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși

0

Copiii sunt invitați să devină creatorii unor păpuși și scenete la concursul ‘Teatrul meu de păpuși’, dedicat Zilei Mondiale a Teatrului de Păpuși, 21 martie, a anunțat marți Florin Silaghi, directorul Trupei Arcadia a Teatrului Regina Maria din Oradea.

‘Dacă anul trecut am organizat pentru copii o paradă cu personaje și păpuși gigant, de această dată, în acest an, ne-am gândit să schimbăm puțin abordarea, invitându-i pe cei mai mici spectatori ai noștri să sărbătorească împreună cu noi. Practic, să ne ofere ei un cadou, de ziua noastră, prin prezentarea unor scenete de teatru de păpuși, concepute și realizate de ei,’ a declarat, în conferință de presă, directorul Florin Silaghi, informează Agerpres.

Copiii orădeni, cu vârste între 6 și 12 ani, pasionați de teatrul de păpuși, sunt invitați să își creeze propriile personaje și scenete pentru a le prezenta duminică, 20 martie, pe scena teatrului Arcadia.

Prima condiție este aceea ca păpușile să fie confecționate de copii. Fiecare scenetă ar avea o durată de cinci minute, prezentată individual sau în grup de până la 10 copii. Subiectele vor putea aborda atât teme din poveștile și basmele populare, fragmente din fabule, cu cântece sau poezii, comedii sau drame, în regie proprie. Desigur, toate momentele vor fi pregătite sub coordonarea părinților sau a cadrelor didactice.

Conducerea teatrului va înregistra înscrierile până pe 16 martie și le va programa pentru ziua de duminică, începând de la ora 11. Numărul total al reprezentațiilor va fi de cel mult 20 de scenete. Cu această ocazie, toți însoțitorii ‘micilor păpușari’ vor avea intrarea liberă în sala renovată a teatrului Arcadia.

Scenografa Oana Cernea a prezentat câteva modele de păpuși sau personaje pe care le-a confecționat în atelierul teatrului, unele împreună cu copilul ei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.