Deputații amână modificarea Legii SRR și SRTv

Discutarea propunerii pentru completarea Legii de funcționare a SRR și SRTv a fost amânată marți în Comisia de cultură a Camerei Deputaților.

„Este o inițiativă în procedură de urgență. (…) Înțeleg că la solicitarea grupului social-democrat se dorește a amâna discuția pentru o săptămână și rog consilierii comisiei să facă o adresă către Biroul permanent să solicităm amânarea discuției pentru că se află în procedură de urgență și în mod normal săptămâna viitoare ar fi trecut tacit”, a declarat președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, deputatul PNL Gigel Știrbu, potrivit Agerpres.

Social-democratul Florin Pâslaru a spus că amânarea vine din cauza amendamentelor la această propunere. „În momentul în care ai o lege atât de importantă, cerută și de partidele politice și de societatea civilă, înțeleg că sunt foarte multe amendamente care se doresc a fi introduse în lege de colegii noștri și considerăm că este bine să mai discutăm pe seama acestui subiect”, a precizat el.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune a fost inițial inclusă pe ordinea de zi, marți, în Comisia de cultură.

Prin proiectul de lege se propune separarea funcției de președinte al consiliului de administrație de cea de director general al SRR și SRTv și incompatibilități pentru membri ai consiliilor de administrație.

Potrivit proiectului, directorul general urmează să fie selectat în urma unui concurs de proiecte de management și, în cursul mandatului său de conducere, va avea autonomie decizională, dar va da socoteală de bună administrare a societății în fața consiliului de administrație. În cazul unui management defectuos flagrant, al neîndeplinirii indicatorilor de performanță stabiliți prin contractul de management, directorul general va putea fi schimbat din funcție, prin votul consiliului de administrație, înainte de expirarea mandatului.

De asemenea, a fost amânată pentru săptămâna viitoare și discutarea propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii nr. 182 din 25 octombrie 2000 privind protejarea patrimoniului cultural național mobil.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.