O nouă ofertă pentru privatizarea Oltchim

0

Chimcomplex Borzești anunță că a finalizat auditarea Oltchim și că se pregătește pentru depunerea unei oferte în vederea preluării activelor funcționale ale combinatului din Râmnicu Vâlcea, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, Agerpres.

Chimcomplex face parte din grupul de firme SCR, controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza.

„În cadrul acestui proces au fost angrenate echipe de specialiști din cadrul parteneriatului creat de Chimcomplex cu Tricon Energy SUA — cel mai mare trader internațional în domeniu, cu o cifră de afaceri de 6 miliarde dolari, E.ON Germania — divizia producție energie electrică, Raiffeisen Bank și fonduri de investiții. În urma finalizării auditului, conducerea Chimcomplex a anunțat că se pregătește să depună o ofertă pentru preluarea activelor funcționale ale Oltchim”, se arată în comunicat.

În acest sens, președintele Consiliului de Administrație al SC Chimcomplex SA Borzești, Virgiliu Băncilă, a convocat luni Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA), în vederea aprobării și participării societății la procesul de achiziționare a activelor Oltchim.

Potrivit comunicatului, Chimcomplex, împreună cu Oltchim, vor înființa Compania Națională de Chimie, companie ce va repoziționa România pe harta industriei chimice din Europa, având în vedere forța comercială pe care o vor avea împreună cele două combinate.

‘Cred că România merită să aibă o companie puternică în Europa, măcar în planul industriei chimice. Noi, românii, avem școli de chimie, universități de renume și cercetători dedicați; apoi țara are resurse minerale care, decât să urmeze calea exportului, mai bine să fie procesate prin chimizare în țară. Astfel, se asigură locuri de muncă, taxe pentru stat și o perspectiva mai bună pentru întreaga economie a României’, a declarat Virgiliu Băncilă, citat în comunicat.

La finele lunii ianuarie, reprezentanții Oltchim au declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că au primit trei scrisori de intenție pentru privatizare din partea unei companii din China și a două din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.