Raul Castro, deranjat de întrebările ziariștilor americani

Share:

Raul Castro a fost  enervat de jurnaliştii americani în timpul conferinţei de presă cu Obama. Liderul cubanez s-a arătat deranjat atunci când un ziarist l-a întrebat despre deţinuţii politic din ţară.

Preşedintele cubanez a spus că nu există astfel de prizonieri. „Dă-mi o listă şi îi voi elibera”, a spuns Castro. Acesta este primul moment important al vizitei lui Obama în Cuba, întâlnirea cu Raul Castro, cel care acum 10 ani a preluat frâiele ţării de la fratele său, Fidel Castro. Întrevederea a avut loc la Palatul revoluţiei din Havana.

Este pentru prima oară din 1928 când un preşedinte american în funcţie păşeşte pe tărâm cubanez. La sosire, Barack Obama, Prima Doamnă şi cele două fiice ale lor au fost întâmpinaţi de ministrul de Externe. Cel mai puternic om al planetei şi-a ţinut singur umbrela, fapt ce nu le-a scăpat jurnaliştilor, potrivit România TV.

„Pentru prima dată în istorie, Air Force One (n.r. – avionul prezidenţial) a aterizat în Cuba, iar acesta este primul nostru popas. Este o vizită istorică şi este o şansă unică de a comunica cu poporul cubanez”, a declarat şeful Casei Albe.

În ciuda ploii, Obama a fost primit călduros de mii de cubanezi, curioşi să-l vadă pe preşedintele american. Iar marile companii americane, dornice să investească în Cuba, au trecut deja la fapte. Google a anunţat deja că va aduce internetul pe insulă.

Evenimentul istoric are loc după mari eforturi diplomatice făcute de Washington şi Havana pentru dezgheţarea relaţiilor, o apropiere anunţată în decembrie 2014. Barack Obama se va adresa cubanezilor, printr-un mesaj televizat, şi va merge la un meci de baschet. Pe agenda vizitei NU este prevăzută și o întrevedere cu Fidel Castro, semn că vechiul conflict este totuși greu de uitat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.