Șoc la ASF. Documentele privind Astra Asigurări au dispărut!

0

Documentele referitoare la activitatea societăţii Astra Asigurări din 2008 şi până în prezent au dispărut din arhivele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Procurorii DNA care anchetează activitatea asigurătorului sunt extrem de enervaţi de această situaţie. Joi are loc un nou termen de judecată privind falimentul firmei de asigurări.

Au dispărut inclusiv rapoartele de şedinţă, corespondenţele, fişele posturilor acelor persoane care se ocupau de păstrarea şi arhivarea documentor, cu atribuţii în menţinerea întregii corespondenţe. Procurorii DNA sunt extrem de supăraţi. Ei au cerut ASF documentele despre activitatea Astra Asigurări, iar Autoritatea a spus că nu le mai are„, potrivit unor surse citate de bursa.ro.

În cadrul ASF a fost constituită o comisie de anchetă, formată din opt persoane, care investighează dispariţia documentelor.

Majoritatea documentelor solicitate sunt din 2008, când piaţa asigurărilor era controlată de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). În acea perioadă, la conducerea Comisiei se afla Angela Toncescu, în prezent cercetată penal în dosarul Carpatica.

În data de 7 martie, omul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul Astra Asigurări, a fost audiat la DNA pentru falimentarea Astra. Potrivit procurorilor DNA, falimentul Astra asigurari, care era numărul unu la momentul intrării în procedură de redresare, putea fi evitat dacă Adamescu nu ar fi luat sume uriaşe din conturile societăţii. El este cercetat de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în formă calificată, spălare a banilor şi complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni), într-un dosar în care sunt investigate posibile infracţiuni privind intrarea în faliment a companiei Astra.

Dan Adamescu este cercetat în calitate de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al SC Asigurare Reasigurare Astra SA şi administrator în fapt al SC The Nova Group Investments Romania SA şi SC Epsilon Estate Provider SRL.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.