„Aferim”, la Festivalul de Film de la Beijing

Share:

Lungmetrajul ”Aferim!”, al regizorului Radu Jude, se numără printre cele 15 pelicule din competiția oficială a celei de-a VI-a ediții a festivalului Internațional de Film de la Beijing, după cum au anunțat miercuri organizatorii evenimentului, care se va derula între 16 și 23 aprilie în capitala Chinei.

România va avea un reprezentant și în juriu: regizorul Corneliu Porumboiu. El va decide câștigătorii Premiului Tiantan împreună cu cineastul Teddy Chan din Hong Kong, regizorii Florian Henckel von Donnersmarck (Germania), Yojiro Takita (Japonia) și Danis Tanovic (Bosnia) și actrița chineză Xu Qing. Juriul va fi prezidat de Brett Ratner, producătorul executiv al peliculei ”The Revenant”, marele câștigător al Oscarurilor din 2016, cu Leonardo Di Caprio în rolul principal, informează Agerpres.

La startul concursului din acest an s-au înscris 433 de filme din 42 de țări și regiuni. Printre cele 15 selecționate, mai figurează două producții din Spania — ”Un dia perfecto — A Perfect Day” și ”Tiempo Sin Aire” — , ”Grand Unified Theory” din Canada, ”I am a teacher” din Rusia, ”Klezmer” din Polonia și ”Land of Mine”. Lista mai conține pelicule din Germania, Marea Britanie, Georgia, Argentina și China.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.