Se modifică taxele de închiriere ale Arenei Naționale

0

Consiliul general al Capitalei studiază mai multe variante de modificare a taxei de închiriere a Arenei Naţionale: fie creşte tarifele actuale, fie impune echipelor o cotă parte din vânzarea biletelor.

Întreţinerea Arenei Naţionale costă peste 5 milioane de lei anual, iar veniturile din chirii abia ajung la 4 milioane lei. Aşa că Primăria Capitalei vrea să majoreze chiria, potrivit digi24.ro.

„Consiliul General are obligaţia de a reactualiza noile tarife. Odată cu această decizie se va propune şi o strategie de marketing, astfel încât din costurile de închiriere a Arenei Naţionale Primăria Capitalei nu numai să-şi acopere taxele de întreţinere ci şi să aibă venituri suplimentare la bugetul local”, spune Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei.

„Există soluţia măririi preţurilor, reactualizării acestora, poate cotă din încasări, poate dare în administrare”, adaugă Cătălin Câmpeanu, consilier general.

Cea mai agreată variantă în primărie este aceea a stabilirii unei cote parte din bilete, dar nu mai mică decât sumele cerute în prezent. Deocamdată nu a fost stabilit un procent.

O altă variantă vehiculată ar fi ca de administrarea arenei să se ocupe o companie specializată, care să plătească anual o sumă fixă, stabilită de comun acord cu primăria. Steaua şi Dinamo au refuzat să comenteze deocamdată iniţiativa primăriei şi aşteaptă să vadă dacă propunerea va primi votul Consiliului General.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.