Expoziția lui Emil Ciocoiu, vernisată la Muzeul Cotroceni

0

100 de lucrări care reflectă măreţia Omului, perfecţiunea Naturii şi splendoarea Universului din creaţia lui Emil Ciocoiu, unul dintre cei mai importanţi pictori români ai momentului, vor fi expuse în Spaţiile Cantacuzine ale Muzeul Naţional Cotroceni. Expoziţia va fi vernisată joi, 21 aprilie 2016, la orele 18.00, şi va fi deschisă timp de două luni.

După marea expoziție de la Teatrul Național Bucureşti din 2013, pictorul Emil Ciocoiu revine cu o altă foarte mare expoziţie în România: Natura-Omul-Universul.

Expoziţia de pe simeza Muzeului Naţional Cotroceni cuprinde un număr de 100 de lucrări din creaţia pictorului Emil Ciocoiu care reflectă, potrivit criticului de artă Marius Tiţa: „într-un discurs magistral, măreţia Omului, perfecţiunea Naturii şi splendoarea Universului”.

Emil Ciocoiu trăieşte şi lucrează în Germania la Aachen, dar legătura pictorului cu România este una puternică, lucru subliniat şi de Marcel Philipp — primarul general al oraşului Aachen:

în suflet păstrează rădăcinile româneşti care îi poartă paşii înapoi spre ţară.

Arta lui emană optimism şi totodată o profunzime strălucitoare.

Ea aduce împreună oameni, religii, mentalităţi, transgresează granițele.

La fel ca Artistul însuşi’.

Născut în România în 1948, Emil Ciocoiu a absolvit în 1974 pictura la Academia de Artă Nicolae Grigorescu din București, la clasa profesorului Gheorghe Şaru.

După ce câştigă prestigioasa bursă Aman se impune ca unul dintre cei mai promiţători tineri artişti şi în 1980, Emil Ciocoiu se stabileşte în Germania, la Aachen.

Pictorul şi-a construit o carieră de înalt prestigiu, cu numeroase expoziţii personale şi participări la expoziţii de grup şi evenimente artistice din întreaga lume. Lucrarea sa “Sharon Quartett” face obiectul  donaţiei pe care marele colecţionar de artă Peter Ludwig a făcut-o pentru muzeul de artă contemporană din capitala Chinei, Beijing.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.