Medicii cer verificarea medicamentelor generice

Este haos în mai multe spitale din ţară. Numeroase săli de operaţie s-au închis, iar medicii pornesc o revoltă fără precedent şi cer ca şi medicamentele generice să fie verificate, informează România TV.

În contextul scandalului dezinfectanţilor diluaţi, medicii cer verificarea medicamentelor generice. Mai mult, activitatea a fost suspendată, joi, în mai multe săli de operaţie. Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Marius Nasta” din Capitală a confirmat că activitatea mai este desfăşurată doar în Secţia de Urgenţe. În restul sălilor, activitatea a fost suspendată. Pe lângă alte spitale din ţară, o astfel de măsură a fost luată şi la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Capitală.

„Pentru mine este uluitoare această atitudine diabolică pe care au avut-o aceşti furnizori de substanţe antiseptice pentru că ne-au pus într-o situaţie extrem de dificilă în care pur şi simplu noi cei care facem intervenţii suntem obligaţi acum să privim cu incertitudine pentru că putem să avem complicaţii. Această atitudine practic inimaginabilă a acestor oameni iresponsabili a făcut ca noi să trăim o situaţie dificilă. Şi noi la Spitalul „Marie Curie” am suspendat intervenţiile operatorii şi stocurile pe care le avem le-am eliminat”, a declarat dr. Gheorghe Burnei, profesor universitar.

Totodată, şeful Secţiei de Terapie Intensivă nou-născuţi de la Spitalul „Marie Curie” se declară şocat de rezultatele analizelor dezinfectanţilor produşi de Hexi Pharma. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Victor Dan Eugen Strâmbu a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că toate produsele verificate la noile teste făcute asupra dezinfectanţilor utilizaţi în spitale au fost neconforme, toate cele 16 rapoarte de analiză primite arătând diluții mari la substanțele active din biocidele Hexi Pharma.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.