Nou incubator, donat Maternității Giulești Giulești

La mai putin de o luna de la Semi-maratonul Bucuresti, Salvati Copiii Romania a donat miercuri Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sarbu” (Maternitatea Giulesti) din Capitala un incubator de transport performant, in valoare de 10.000 de euro. Acesta este destinat ingrijirii copiilor nascuți prematur si a fost achizitionat din donatiile stranse de vedetele si alergatorii care au participat la competitie în echipa Salvati Copiii.

Anual, la Maternitatea Giulești au loc aproape 3.600 de nașteri și sunt îngrijiți peste 400 de nou-născuți prematur, aceasta fiind una dintre cele șapte unități medicale de nivel III din Capitală, relatează Romaniatv.net.

„Donația făcută astăzi Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” ne aduce mai aproape de planul organizației: în 2016, Salvaţi Copiii România îşi propune dotarea a 25 de maternităţi și secţii de nou-născuţi din întreaga ţară. Prin dotările de până acum am reuşit să contribuim la salvarea a peste 18.000 de bebeluşi, iar cu donațiile din acest an sperăm să ajutăm alte câteva mii de copii în anii următori. Bebelușii vor primi o șansă la viață și, astfel, numărul deceselor în rândul prematurilor va scădea semnificativ.” – Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii.

„Pe lângă copiii născuți înainte de termen în spitalul nostru, primim și prin transfer prematuri și bebeluși cu stare generală gravă, care necesită internare în secția de terapie intensivă. Suntem recunoscători pentru incubatorul pe care l-am primit astăzi, acest aparat de ultimă generație ne va permite îngrijirea în condiții de siguranță a prematurilor și efectuarea de consulturi interdisciplinare (oftalmologie, neurologie, cardiologie, chirurgie infantilă) pentru aceștia. Mulțumim Organizației Salvați Copiii pentru donație și implicare!”- Dr. Ioana Roșca, Șef Secție Neonatologie, Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu” București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.