Liam Fox, despre acordul comercial Marea Britanie-UE

0

Fostul ministru al apărării britanic Liam Fox, unul dintre cei cinci candidați la șefia guvernului de la Londra, a declarat luni că principiul liberei circulații a persoanelor nu ar trebui să se afle pe masa negocierilor cu privire la un acord comercial cu Uniunea Europeană după Brexit, relatează Reuters.

„Este destul de clar faptul că publicul a respins conceptul de liberă circulație și prețul includerii libertății de mișcare ca parte a unui acord comercial cu UE ar fi considerat o trădare de poporul britanic”, a declarat luni Liam Fox.

Fox, unul dintre cele cinci oficialităţi care candidează pentru șefia conservatorilor și a guvernului după demisia lui David Cameron, a declarat că Marea Britanie ar trebui să activeze articolul 50 al Tratatului de la Lisabona pentru a lansa procesul de retragere din UE până la sfârșitul anului.

Britanici au votat la referendumul de la 23 iunie pentru ieșirea din blocul comunitar, ceea ce l-a determinat pe premierul David Cameron să demisioneze, după ce a condus campania în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.