Proiectul privind modificarea Statutului ANPC, criticat!

0

Proiectul de lege privind modificarea statutului Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), aflat în dezbaterea Parlamentului, descurajează investitorii interesați de România și emite un semnal profund negativ în piață, aducând un deserviciu României, a declarat, luni, Radu Florescu, vicepreședintele Camerei de Comerț Americane în România (AmCham România), într-o întâlnire cu presa.

„Există trei criterii foarte importante pentru investitori în România: transparență, stabilitate, predictibilitate. Trei cuvinte-cheie pentru noi și pentru toată piața. Proiectul de lege privind statutul ANPC este unul dintre punctele de mare îngrijorare pentru oamenii de afaceri în România. Este încă un exemplu de inițiativă parlamentară menită să descurajeze investitorii potențiali interesați de România și pe cei care sunt deja pe piață. Este o inițiativă care emite un semnal profund negativ în piață, aducând un deserviciu României”, a subliniat Florescu, potrivit Agerpres.

El a arătat că proiectul are trei aspecte problematice: lipsa transparenței, reglementarea excesivă și conflictul dintre atribuțiile autorităților statului.

„Este încă o inițiativă fără consultare cu comunitatea de business. Aplicația acestei legi este neclară și cu absența unor criterii clare, este vorba de o amendă de până la 10% din venitul brut, și este neclar cine va avea ultimul cuvânt dintre autoritățile statului. Această lege riscă să fie de formă, în detrimentul substanței”, a continuat vicepreședintele AmCham.

Potrivit acestuia, AmCham a transmis deja Parlamentului punctele sale de vedere cu privire la acest proiect.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.