Superbacteriile amenință omenirea!

0

După două cazuri confirmate în SUA a unor superbacterii care supraviețuiesc tratamentului cu un antibiotic de ultimă instanță, experții în boli infecțioase spun că se așteaptă la mai multe cazuri în lunile următoare deoarece gena bacteriană din spatele superbacteriei este probabil mult mai răspândită decât se credea anterior, informează agenția Reuters.

Oamenii de știință din cadrul armatei americane au raportat în luna mai descoperirea unei bacterii E. coli care poartă o genă în cazul căreia antibioticul de ultimă instanță colistin devine inutil. Gena numită MCR-1 a fost găsită într-o probă de urină a unei femei din Pennsylvania tratată pentru o infecție a tractului urinar.

Cercetătorii au confirmat luni concluziile preliminare potrivit cărora bacteria E. coli, care transporta aceeași genă MCR-1, a fost găsită într-o probă bacteriană recoltată de la un pacient din New York tratat pentru o infecție anul trecut, precum și în probele recoltate de la pacienți din nouă țări.

Raportul a venit în urma unui efort global din cadrul programului SENTRY Antimicrobial Surveillance Program, condus de Mariana Castanheira de la JMI Laboratories cu sediul în North Liberty, statul Iowa din SUA.

Superbacteria MCR-1 a fost identificată pe parcursul ultimelor șase luni la animalele de fermă și la oameni din aproximativ 20 de țări, inclusiv în China, Germania și Italia.

Bacteria poate fi transmisă prin contact cu materii fecale și în condiții de igienă precară, ceea ce sugerează o prezență probabil mult mai largă decât cea documentată de cazurile de până acum, potrivit experților în boli infecțioase.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.