Vaccin împotriva demenței senile, creat în următorii ani!

0

Un vaccin împotriva demenței senile ar putea fi creat în următorii trei până la cinci ani, potrivit cercetătorilor australieni în urma unei descoperiri care ar putea preveni până la 7,5 milioane de noi cazuri în fiecare an, informează agenția Xinhua.

Demența este un sindrom care afectează memoria unei persoane, gândirea și capacitatea sa de a îndeplini sarcinile de zi cu zi și se manifestă preponderent la persoanele în vârstă. Însă, cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea Flinders din Adelaide cred că au găsit o modalitate de a o preveni înainte de a da semne de manifestare, în urma unei colaborări cu o echipă de cercetare de la Institutul de Medicină Moleculară și de la Universitatea din California.

Cercetătorii australieni cred ca au creat cu succes o formulă de vaccin care țintește proteinele neregulate beta-amiloid și tau, cele care declanșează această maladie.

Profesorul de medicină Nikolai Petrovsky, de la Universitatea Flinders, a declarat miercuri pentru compania media News Corp că dacă descoperirea trece de testele pe oameni, ar putea fi disponibilă pentru utilizarea pe scară largă în termen de maximum cinci ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.