Ana Maria Popescu atacă dur conducerea COSR

0

Ana Maria Propescu, medaliată cu aur împreună cu echipa de spadă, a criticat dur Comitetul Olimpic și Sportiv Român, miercuri, la revenirea sportivilor români de la Rio de Janeiro.

România a terminat pe locul 47 la această Olimpiadă, având 5 medalii: aur la echipa de spadă feminin, argint la tenis în proba de dublu masculin pentru Mergea și Tecău, plus alte 3 de bronz: Gabriel Sâncrăian, haltere, echipajul de 8+1 de la canotaj și Albert Saritov, la lupte.

„Cui nu i-ar fi dor de casă? Îți faci treaba bine și pe urmă ești pedepsit și mai trebuie să stai încă 12 zile acolo. Am lacrimi în ochi de bucurie că am ajuns acasă. Nu înțeleg de ce a trebuit să stăm acolo. Era important să ne vedem familiile.

Legat de echipament, da, au fost mari probleme. Am fost acuzate că am dat măsuri mici. Nu, am dat măsurile pe care noi le purtăm mereu la treninguri indiferent că am fost echipate de federație, COSR sau altcineva. Noi aveam o glumă între noi că suntem îmbrăcați de la ajutoare.

După 3 zile de concurs nu puteam să ridicăm ochii din pământ de rușinea de la individual. Oameni de la care așteptam să fie în aceeași echipă cu mine au fost primii care au dat cu pietre. Nu mi se pare normal.

Cum să mergem să ne batem joc la un concurs care e o dată la 4 ani? Medalia pe echipă este reușita unei generații. E foarte important. Eu zic că aici se termină un capitol, unul important pentru spada românească. Vedem ce mai scriem de acum”, a zis Ana Maria Popescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.