Nou manager interimar la Spitalul Floreasca

0

Ministerul Sănătăţii anunţă că Vlad Voiculescu a semnat ordinul de numire în funcţia de manager interimar al Spitalului de Urgenţă Floreasca a medicului Claudiu Turculeţ, acesta conducând unitatea medicală şi în perioada 2006-2009.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a semnat ordinul de numire a Conf. Dr. Claudiu Ştefan Turculeţ în funcţia de manager interimar al Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca. Turculeţ este medic primar chirurg şi a mai condus Spitalul Floreasca în perioada 2006-2009, iar până acum a fost şeful secţiei de Chirurgie Generală I a unităţii medicale. Interimatul este asigurat până la momentul organizării concursului pentru funcţia de manager.

Noul manager a declarat că va face tot posibilul ca Spitalul de Urgenţă Floreasca să funcţioneze în parametrii cei mai buni.

„În afară de prioritatea care o reprezintă centrul de arşi, o altă prioritate este funcţionarea cât mai bună a spitalului. Încă nu am făcut o evaluare, dar sunt nişte lipsuri în momentul de faţă. Mâine dimineaţă mă întâlnesc cu lumea. Am vorbit şi cu cei UPU. Am mai fost manager al spitalului şi nu am avut probleme. Medicii de la UPU şi-au retras demisiile săptămâna trecută. Ne străduim să agregăm energiile din spital pentru funcţionarea la parametri cât mai buni”, a spus noul manager interimar al spitalului, potrivit Mediafax.

Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, şi-a înaintat demisia din funcţie, săptămâna trecută, în urma scandalului de la spitalul de urgenţă.

17 medici de la UPU au anunţat că vor demisiona pentru că nu mai pot lucra în condiţiile din spital şi că nu găsesc înţelegere la managerul unităţii medicale, Sorin Păun, care refuză să aprobe noi posturi sau să semneze pentru achiziţia de medicamente, astfel că ei sunt nevoiţi să cumpere unele medicamente din banii lor. De asemenea, ei s-au plâns de comportamentul şi de limbajul managerului.

„Domnul manager, când are o problemă cu noi, recurge la tot felul de măsuri de intimidare, suntem chemaţi în biroul dumnealui să dăm tot felul de note explicative. Practic, ni se pune pumnul în gură pentru orice lucru minor. Noi am ajuns la concluzia că nu ne putem desfăşura activitatea şi am decis să ne înaintăm demisia, să ne găsim de muncă în altă parte (…) Suntem în preaviz 14 zile, după care vom vedea ce vom face. Nu găsim niciun fel de înţelegere la managerul spitalului, cu care nu se poate discuta. Nimeni nu vrea să ne asculte „, declara unul dintre medicii demisionari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.