Sute de cazuri de rujeolă, în acest an!

0

În primele nouă luni ale acestui an, în România au fost confirmate 730 de cazuri de rujeolă și au fost raportate trei decese, informează Ministerul Sănătății.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în județul Mureș — 163, Bistrița — 128, Arad—123, Cluj — 90, Timiș—75. Alte cazuri confirmate au fost în Suceava și Brașov — câte 31, Caraș Severin — 30, Hunedoara — 17, Sălaj — 8, Alba și Iași — câte 5, București, Bacău, Constanța și Sibiu — câte 3, Dâmbovița, Neamț și Olt — câte 2, Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Mehedinți și Vaslui — câte un caz.

MS face apel la părinți să respecte calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor.

„Majoritatea cazurilor reprezintă focare în comunitățile cu acoperire vaccinală scăzută. Ca intervenție în focare au fost organizate acțiuni de vaccinare cu RRO a copiilor incomplet vaccinați sau nevaccinați. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an. De asemenea, reamintim că există suficiente doze de vaccin pentru toți copiii care au nevoie de imunizare”, precizează MS.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.