„Cumințenia Pământului”, doar o copie?
Sebastian Ghiţă a declarat la România TV că Cioloş şi echipa sa de tehnocraţi s-au folosit de numele marelui artist român Constantin Brâncuşi pentru a câştiga capital politic şi electoral. Ba mai mult, deputatul crede că exista posibilitatea ca sculptura pentru care statul vrea sa plateasca 11 milioane de euro sa nu fie cea originală.
„Este clar tuturor ca acesti oameni, Ciolos si ehipa de tehnotruci, au incercat sa se foloseasca de numele marelui artist roman Brancusi pt a-si apropia ca[pital politic si elctoral si din pacate, cei care i-au sfatuit nu numai ca au incercat sa isi asigure un comision de 700.000 de euro din aceasta cioloserie, ca nu pot sa-i spun altfel, ci au umplut si tara cu o campanie de PR cu care sa stranga bani de la oameni. S-au gandit ca daca pacalesc 20 de milioane de romani o sa scape mai usor si unii dintre noi nu o sa ne dam seama. Cu toate ca au rapoarte din zona serviciilor de informatii, rapoarte oficiale pe care le-au primit si Hunor Kelemen ca ministru al Culturii si Victor Ponta ca prim-ministru, cum ca sculptura nu poate sa valoreze mai mult de 5 milioane de euro, acesti oameni, tehnotrucii cu domnul Ciolos, le-au ignorat”, a declarat Sebastian Ghita.
Sebastian Ghita crede ca toata aceasta campanie pentru „Cumintenia Pamantului” este o mare hotie. El mai spune ca este posibil ca opera de arta pentru care statul roman vrea sa se plateasca 11 milioane de euro sa fie doar o copie:
„Faptul ca exista analize care arata ca, la nivel mondial, sculpturile de dinainte de 1905 pe care le-a realizat Brancusi nu au depasit niciodata la marile case de licitatii suma de 8 milioane de dolari si faptul ca acesti oameni incearca de la 5 milioane, cat le-a spus statul roman ca ar putea valora acea sculptura, sa obtina 11 milioane pe care sa-i plateasca unor falsi mostenitori, este o hotie care se intampla sub ochii nostri.
Din pacate pentru guvernul Ciolos, informatiile de astazi spun ca asupra acestei opere de arta nici nu s-au facut expertize, adica statul roman, guvernul roman nici nu sunt siguri ca in aceasta perioada, asa cum s-a intamplat cu multe opere de arta din romania, ea nu a fost falsificata, scoasa in afara opera originala si lasata aici in tara o copie. Altfel l nu se explica acest efort urias de a plati niste bani in conditiile in care pe mostenitori nu ii vedem, sunt niste oameni din Paris care si-au cedat drepturile litigioase, in conditiile in care aceasta campanie de PR nu are acte, guvernul nu are incheiat niciun contract pentru bannerul de pe guvern, nici pentru panourile din piete, nici pentru clipurile de la televiziuni, pentru nimic nu exista acte. Toata aceasta mascarada publica e ceva ce n-a vazut Parisul, nu stiu cui i-a mai dat prin cap in ultimii 20 de ani sa batjocoreasca oamenii si sa le fure cate un euro”, a declarat Ghita.