Târgu Mureș rămâne un centru medical de rang secund!

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, consideră că municipiul va rămâne un centru medical de rang secund în România după ce nu a fost selectat pentru construirea unui spitalul regional din fonduri europene, iar astfel riscă să piardă inclusiv Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) în favoarea Clujului, care va beneficia de finanțare.

„Din păcate, vom rămâne un Centru medical de rang secund în România. Cu regret constat că la nivelul județului Mureș vestea că municipiul Târgu Mureș nu va avea un Spital Regional trece neobservată. Încă din 2006 am vorbit despre importanța realizării unui proiect de asemenea anvergură în municipiul nostru, care ar aduce beneficii uriașe medicinei târgumureșene și locuitorilor acestui oraș. Noi avem acest spital, nu ne trebuie decât acceptarea studiului și recunoașterea ca oraș-pilot pentru primul oraș cu spital regional. De mâine, dacă s-ar hotărî că e spital teritorial, ar fi un minim proiect care trebuie completat, o nouă clădire care se atașează spitalului și putem îndeplini această condiție (…) Prin faptul că municipiul Târgu Mureș este ocolit de autoritățile de la București pentru realizarea acestui proiect, riscăm să pierdem Serviciul Mobil de Urgență și Descarcerare (SMURD), care ar putea să își mute sediul central la Cluj”, a declarat presei, marți, Dorin Florea, informează Agerpres.

Edilul susține că spitalul regional putea funcționa la Târgu Mureș de 8 ani, având nevoie doar de interes și susținere din partea tuturor, însă, afirma el, „și interesul personal a omorât proiectul”.

Primarul susține că la Târgu Mureș nu era nevoie de construirea unui spital regional de la zero, întrucât acesta există, fiind nevoie doar de înființarea a trei compartimente care să fie în subordinea spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) — Chirurgie cardiacă, ORL și Urologie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.