Lavrov: SUA nu pot soluționa unilateral problemele mondiale

0

Viitoarea Administraţie de la Washington va trebui să colaboreze cu Moscova pentru soluţionarea crizelor internaţionale, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, subliniind că Statele Unite nu pot soluţiona unilateral problemele mondiale.

„Dacă vă amintiţi, în urmă cu câteva luni, preşedintele Barack Obama a spus următorul lucru: «Noi suntem cei care trebuie să aplice regulile». Poate că a părut arogant, dar cel puţin era sincer”, a declarat Serghei Lavrov miercuri, potrivit site-ului agenţiei AP.

„Dacă aşa gândesc partenerii noştri americani, înseamnă că va trebui să trecem printr-o perioadă dureroasă în care toată lumea să înţeleagă că nimeni nu poate face nimic în mod unilateral”, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

Referindu-se la conflictul din Siria, Lavrov a argumentat că susţinerea oferită de Washington insurgenţilor care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad contribuie la prelungirea războiului.

„Din nefericire, de multe ori, eforturile pentru găsirea unor soluţii politice la criza din Siria au fost sabotate. Acest lucru nu este în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate ONU. Unele părţi susţin extremişti care au scopul de a înlătura regimul Bashar al-Assad. Dacă rezoluţiile ONU ar fi fost aplicate în mod onest, situaţia din Siria s-ar fi îmbunătăţit deja”, a subliniat el.

Lavrov nu a menţionat nicio ţară, dar la negocierile pe tema Siriei participă, în afară de Rusia, Statele Unite, Turcia, Arabia Saudită, Qatarul şi Iranul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.