Cioloș nu-i cumpără avion prezidențial lui Iohannis

0

Lovitură dură pentru Iohannis dată de Guvernul Cioloş. Tehnocrații nu îi mai cumpără avion. Mult așteptata aeronavă prezidențială nu a fost prevăzută în buget la rectificare.

Tehnocraţii au hotărât să nu mai achiziţioneze acum avionul prezidenţial, iar sursele citate de România TV spun că nu există un cadru legal pentru a face această achiziţie.

Ministerul Transporturilor a fost mandatat să lucreze la proiectul de hotărâre de guvern care trebuia să-i aducă avionul prezidenţial lui Klaus Iohannis.

Noul avion destinat lui Klaus Iohannis va avea toate dotările necesare unei aeronave prezidențiale. Aceasta va avea mijloace de comunicare speciale, în așa fel încât șeful statului să poată comunica chiar și în timpul zborului, o mică cameră de dormit, un birou de lucru și un compartiment pentru delegația care îl însoțește pe acesta.

Traian Băsescu s-a bucurat de vechiul „Carpaţi”. Aeronava prezidențială Boeingul 707, înmatriculată YR-ABB și botezată Carpați, a fost cumpărată în timpul regimului comunist, în 1974, fiind folosită ca mijloc de transport al președintelui român până în 2010. Preşedinţia României a rămas fără avion în 2013, în urma unui scandal între Traian Băsescu şi ministrul Transporturilor de atunci, Relu Fenechiu.

Înainte de aeronava Airbus 310, preşedinţii României au circulat cu un Boeing 707, moştenit de pe vremea lui Nicolae Ceauşescu. Avionul a fost scos din uz în 2010, pentru că nu avea drept de a ateriza pe aeroporturile din Europa din cauza zgomotului prea mare. Pentru cursele efectuate de preşedinte se făcea totuşi o excepţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.