Filmul „Sieranevada”, promovat în SUA

0

Filmul „Sieranevada” de Cristi Puiu – propunerea României la Oscarul pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină” – va fi proiectat în Los Angeles până pe 6 decembrie, în cadru campaniei de promovare în SUA, informează un comunicat transmis luni Agerpres.

Potrivit producătorilor peliculei, sunt prevăzute și întâlniri cu presa și critica americană.

Actorii Rolando Matsangos și Judith State sunt prezenți la toate proiecțiile dedicate membrilor Academiei Americane de Film.

Participarea actorilor, dar și campania de promovare a filmului în cursa pentru Oscar este susținută de Institutul Cultural Român și Centrul Național al Cinematografiei.

Filmul „Sieranevada”, care îi are în distribuție pe actorii Mimi Brănescu, Dana Dogaru, Sorin Medeleni, Ana Ciontea, Judith State, Marin Grigore, Rolando Matsangos, Cătălina Moga, Ilona Brezoianu, a avut premiera, în cinematografele din România, la începutul acestei toamne.

Acțiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.