Sute de soldați turci, mobilizați la granița cu Siria

Armata turcă a mobilizat, joi seară, 300 de membri ai unităţilor militare speciale la frontiera cu Siria, anunţă surse citate de agenţia Anadolu.

„Trei sute de militari se vor alătura Operaţiunii Scut la Eufrat”, a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul armatei turce.

 Efectivele provin de la unităţi speciale ale Brigăzii a 11-a, din provincia turcă Denizli. Militarii au fost transportaţi cu elicoptere la frontiera Turciei cu Siria şi ar urma să pătrundă pe teritoriul sirian în următoarele ore.

Turcia susţine insurgenţii care luptă împotriva Administraţiei Bashar al-Assad şi a trimis deja trupe în oraşele siriene Jarablus şi Al-Bab, pentru ajutarea rebelilor, combaterea miliţiilor kurde şi a organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Săptămâna trecută, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că operaţiunea militară turcă în Siria are rolul combaterii terorismului, în contextul în care Rusia a cerut explicaţii după ce liderul de la Ankara ameninţase cu înlăturarea regimului Bashar al-Assad.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.