Băsescu cere arestarea lui Coldea și a lui Kovesi

Share:

Sebastian Ghiţă a dezvăluit într-o nouă înregistrare, difuzată joi seara de România TV, că fostul premier Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi în fruntea DNA pe Laura Codruţa Kovesi.

Traian Băsescu a reacţionat la noile dezvăluiri ale lui Sebastian Ghiţă şi nu exclude un asemenea scenariu, ca Victor Ponta să fi fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. „Eu spun de mult timp că nu avem control pe serviciile de informaţii. Spun de foarte mult timp că serviciile se autonomizează, aduceţi-vă aminte cât am încercat să aflu dacă Ponta a fost ofiţer acoperit şi mi s-a spus că legea nu permite”, a declarat Traian Băsescu.

„V-am spus de câteva ori că s-a făcut un şir de înscenări. Începând cu Udrea, care vineri a dat interviu şi luni avea patru cereri de arestare la parlament. Nu mai spun de fratele meu, s-a ajuns la concluzia că recunoştea că a dat bani nu că a luat înapoi. Să vedeţi înscenările ginerelui  meu, ale nepotului, cu provocatori trimişi să spună două vorbe”, a mai spus fostul şef al statului.

Traian Băsescu este tranşant şi cere chiar arestarea celor acuzaţi de şantaj, Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea. „Aflu şi eu din ce spune Ghiţă că se întâlnea de două ori pe săptămână cu Kovesi. Păi eu m-am întânit cu Kovesi, cred, în cele două mandate de procuror general şi unul de procuror şef DNA, de şase ori. Iar unul din episoade e cel cu revoluţionarii… Am mai avut o întâlnire legată de conflictul ei cu Bica.

Şi aflu că Ghiţă se întâlnea de două ori pe săptămână cu Kovesi. Unde participa şi Coldea şi mai venea şi şeful staţiei CIA. Pă, fraţilor, nu avem un procuror general să îi ia pe toţi în noaptea asta? Preventiv, că să nu schimbe informaţii între ei dacă vreţi. Aşa cum procedează ei,când îşi aduce aminte câte un delator de ce a fost acum 10 ani şi îl arestează preventiv sau aşa cum i-a făcut lui Udrea. I-au cerut patru arestări într-o zi, de ce nu ar fi şi ei arestaţi preventiv, după declaraţiile lui Ghiţă?”, a declarat Traian Băsescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.