FIFA nu mai vrea ofsaiduri și lovituri de la 11 metri

0

Fostul mare internaţional olandez Marco van Basten este acum director tehnic al FIFA după retragerea din antrenorat şi vrea să declanşeze o revoluţie în fotbal.

Marco Van Basten a prezentat în ziarul Bild proiectul său care prevede 10 modificări ale regulilor jocului de fotbal. „Trebuie să urmărim fotbalul şi întodeauna să verificăm dacă putem să îl îmbunătăţim şi cum pentru a face jocul mai onest, dinamic, mult mai interesant, iar dacă ce oferim este indeajuns de bun şi atractiv”, spune Van Basten, potrivit Romaniatv.net.

1. Eliminarea ofsideului.

2.  În locul cartonaşului galben, penalizare cu elimanarea din joc temporară.

3.  Executarea loviturilor de pedeapsă în situaţie de 1 la 1. (În locul loviturilor de la 11 metri, jucatorii vor porni spre portar de la 25 de metri în situaţie de 1 la 1).

4.  Eliminarea timpului suplimentar. (Pentru a evita tragerile de timp, ultimele 10 minute vor fi puse sub cronometru, eliminându-se timpul suplimentar).

5.  Schimbări nelimitate. (Jucătorii vor putea să intre şi să iasă oricând de pe teren ca în baschet sau în handbal).

6.  Mai mult de trei schimbări.

7.  Prevenirea protestelor împotriva arbitrajului. (Doar căpitanul de echipă are voie să discute cu arbitrul, la fel ca în rugby).

8.  Număr maxim de faulturi. (Van Basten: „Am avut ideea ca un fundaş să comită doar 5 faulturi, după care să părăsească terenul, ca în baschet”).

9. Opt contra opt pe terenurile mici în loc de 11 contra 11.

10. Obligatoriu mai puţine meciuri pe an.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.