Andone vrea victoria în partida cu Viitorul lui Hagi

0

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Ioan Andone, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că un punct în partida de pe teren propriu cu FC Viitorul de sâmbătă nu este un rezultat bun, el precizând că formația sa va juca numai pentru a obține victoria.

„Plecăm de pe locul cinci în clasament și suntem angrenați și în cele două cupe. Ne putem îndeplini toate obiectivele, nu ar fi o minune. Ar fi un lucru normal în urma muncii depuse. Important e să facem un grup valoros, iar cei care vin să înțeleagă faptul că la Dinamo trebuie să muncească. Aici nu se poate juca în vârfurile degetelor. Vin meciuri importate, iar eu zic că din fiecare trebuie să câștigăm ceva, minimum un punct. Cu Viitorul va fi extrem de dificil. E o echipă construită frumos, proiectul lui Hagi a dat roade, au deja 10 puncte în fața noastră. Au mulți jucători tineri români, de calitate, iar dacă îi lași să joace și nu îi blochezi pot crea pericol. Pentru ei e ușor, ce dacă pierd la Dinamo? Dar pentru noi nu e așa. Avem nevoie de cele 3 puncte ca să ne apropiem. Un punct nu e bun, vom juca numai pentru victorie acest meci, vom da tot ce putem noi. Dar știu că va fi greu. Noi avem cinci jucători noi de la ultimul meci cu Viitorul, deci nu se știe”, a spus tehnicianul.

Andone speră ca terenul de pe Stadionul Dinamo să fie bun la ora partidei cu FC Viitorul. „Terenul cred că va fi bun, dar să vedem după antrenamentul pe care îl vom face pe el. Vremea ține cu noi, încălzirea gazonului merge de marți. Să vedem cum arată după antrenament, să nu-l rupem. Era ideea să nu facem antrenament deloc pe el, să-l păstrăm pentru joc, dar nu se poate să facem numai pe sintetic. Nu merge, pe iarbă e altceva”, a explicat Ioan Andone.

Antrenorul este de părere că mijlocașul dinamovist Dorin Rotariu, transferat marți seara la FC Bruges în schimbul a 2,2 milioane de euro, poate face mai ușor pasul către Anglia sau Spania din campionatul Belgiei. „Valoarea unui jucător e dată de oferta pentru el și dacă ea e bună. Noi puteam să zicem că nu îl dăm decât cu 5 milioane și ce făceam? Dacă nu dă nimeni 5 milioane atunci analizezi dacă e momentul să-l lași să plece, dacă mai poate crește la Dinamo după patru ani, dacă e în beneficiul echipei naționale să rămână la Dinamo. Așa că lasă-l să plece în Belgia, poate joacă acolo. Iar de acolo poate face un pas spre Anglia, spre Spania. Pentru că Rotariu nu se duce să se pensioneze în Belgia, se duce să facă un pas mai departe. O să vedem ce ne va spune viitorul. Dar, până la urmă, 2,2 milioane de euro sunt bani foarte mulți”, a spus tehnicianul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.