Neymar, tot mai aproape de închisoare!

0

Justiţia spaniolă a respins recursul depus de clubul FC Barcelona şi de atacantul brazilian Neymar, anchetaţi pentru „fraudă şi corupţie” în legătură cu transferul starului brazilian de la FC Santos la gruparea spaniolă.

Această decizie a Audienţei Naţionale, jurisdicţie spaniolă responsabilă cu afaceri complexe, face ca desfăşurarea probabilă a unui proces în acest caz să devină din ce în ce mai plauzibilă. Dar numai judecătorul responsabil cu afacerea poate decide trimiterea în judecată.

Grupul brazilian DIS, fost deţinător parţial al drepturilor de imagine a jucătorului, este cel care depus plângere în justiţie pentru „escrocherie” şi „corupţie” împotriva jucătorului, a tatălui său, a celor două cluburi şi a oficialilor lor, considerând că a fost lezat la realizarea transferului fotbalistului.

FC Barcelona a anunţat oficial transferul jucătorului de la clubul brazilian Santos pentru suma de 57,1 milioane euro, dintre care 40 de milioane pentru familia lui Neymar şi 17,1 milioane pentru Santos, dar în realitate transferul a costat cel puţin 83,3 milioane euro. DIS, care a primit 6,8 milioane euro din cele 17,1 milioane vărsate în contul lui Santos pentru transfer, consideră că Neymar şi Barcelona s-au organizat pentru a ascunde valoarea reală şi, implicit, pentru a plăti mai puţini bani.

În recursul său, Neymar a adoptat aceeaşi linie a apărării folosită în faţa judecătorului responsabil cu dosarul, explicând că a venit în Spania „doar ca să joace fotbal” şi că are „deplină încredere în tatăl său”, agentul său exclusiv.

Justiţia spaniolă cere doi ani de închisoare şi o amendă de 10 milioane de euro pentru Neymar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.