Indicele principal al BVB, la un maxim istoric

Indicele principal al pieței de capital românești a consemnat, marți, cel mai mare nivel de după criză, conform informațiilor Bursei de Valori București (BVB), transmise la solicitarea Agerpres.

„Valoarea maximă atinsă în cursul zilei de astăzi (marți n.r.) de 7.921 puncte este a 20-a cea mai mare valoare înregistrată vreodată de indicele BET la BVB. Cea mai mare valoare a indicelui BET a fost înregistrată pe 4 ianuarie 2008, respectiv 9.735,67 puncte”, menționează sursa citată.

În ceea ce privește BET-TR, care reflectă evoluția celor mai lichide zece acțiuni listate la BVB, cuprinse în indicele BET, precum și dividendele distribuite acționarilor de aceste companii, a urcat la un nivel maxim de 9.782,54 puncte, fiind cel mai mare înregistrat vreodată de acest indice pe bursa românească.

La închiderea ședinței de tranzacționare, indicele BET a coborât până la 7.912 puncte, fiind, totuși, cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani. De la începutul anului, indicele a câștigat 11,7%.

Acțiunile Grupului Industrial Electrocontact s-au depreciat, marți, cel mai mult pe piața reglementată, această companie fiind urmată de New Europe Property Investments și Armătura. Astfel, acțiunile Grupului Industrial Electrocontact au pierdut 5,43%, ale New Europe Property Investments — 5,04%, iar cele ale Armătura — 2,99%. Pe de altă parte, cele mai mari aprecieri au fost la Uztel de 6,3%, Nuclearelectrica (4,92%) și OMV Petrom (3,51%).

Bursa de Valori București a închis în creștere ședința de tranzacționare de marți, valoarea tranzacțiilor derulate situându-se la 51,2 milioane de lei (11,3 milioane de euro).

Cele mai semnificative tranzacții pe Piața Reglementată au fost realizate cu titlurile Banca Transilvania (6,73 milioane de lei), OMV Petrom (6,5 milioane lei) și BRD (5,76 milioane lei).

Indicele de referință BET, care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni, a consemnat o creștere de 1,49%, indicele BET-Plus, care arată evoluția celor mai lichide 37 de acțiuni de la BVB, a urcat cu 1,43%, în timp ce indicele BET-FI al SIF-urilor a urcat cu 0,3%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.