Fillon nu vrea să se retragă din cursa prezidențială

Dreapta franceză discută posibilitatea de a-şi înlocui candidatul la alegerile prezidenţiale, cu o lună înainte de scrutin. Fostul premier Francois Fillon, desemnat să reprezinte acestă formaţiune politică, refuză însă să se retragă, în condiţiile în care ar urma să fie inculpat într-un caz de corupţie. Fillon şi-a reafirmat, duminică, nevinovăţia în faţa a mii de simpatizanţi care i-au arătat susţinerea.

Francois Fillon, conservatorul francez aflat sub anchetă în legătură cu plăţile făcute soţiei şi celor doi fii ai săi, care ar fi ocupat nişte posturi fictive, a declarat că nimeni nu-l poate forţa să renunţe la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Într-un interviu televizat, el a precizat că îşi va continua campania.

„Răspunsul este nu. Nu văd nici un motiv pentru a face acest lucru şi, mai ales, eu chiar cred că revocarea acestei candidaturi se va încheia cu un impas politic pentru familia mea politică, adica dreapta şi centrul”, a spus Francois Fillon, candidatul dreptei la prezidenţiale.

Zeci de mii de francezi au venit, duminică după-amiază, în Piaţa Trocadero din Paris, pentru a-l susţine pe candidatul dreptei la prezidenţiale.

Francois Fillon, care se confruntă cu o posibilă inculpare pe 15 martie, i-a criticat dur pe toţi contracandidaţii săi la prezidentiale. El a lansat un mesaj ferm şi foarte clar simpatizanţilor săi spunând că nu va renunţa la candidatura sa, deşi în ultimele zile el a pierdut sprijinul a numeroşi aliaţi politici.

Între timp, Alain Juppe, principalul candidat care l-ar putea înlocui pe Francois Fillon în cursa pentru preşedinţia Franţei, a anunţat că nu va candida, în ciuda presiunilor exercitate asupra sa în acest sens. Potrivit ultimelor sondaje, Alain Juppe s-ar putea califica în al doilea tur de scrutin, în timp ce lui Francois Fillon îi scad şansele pe zi ce trece.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.