Incompetență crasă la Spitalul din Târgu-Jiu

O anchetă a început la SJU Târgu-Jiu, după ce o mamă a scris că a fost la un pas să îşi piardă copilul din cauza medicilor. Femeia povesteşte că timp de 4 ore i-a auzit pe medici strigând unii la alţii: „Fata e grav! Nu rezistă!”.

Într-o postare pe o reţea de socializare, femeia scrie că săptămâna trecută a ajuns acasă după cinci luni petrecute la Timişoara cu fetiţa ei, născută prematur. Acasă, la Târgu-Jiu, fetiţa a răcit şi a început să aibă crize de apnee, motiv pentru care a dus-o la Spitalul de Urgenţe din oraş, unde medicii au stabilizat fetiţa şi au trimis-o la Pediatrie.

„Doctoriţa de pe salvare cere internarea fetei pe secţia de ATI, având în vedere faptul ca fetiţa mea, acum două luni când am încercat să venim iar cu ea acasă din spital de la Timişoara a păţit exact acelaşi episod de apnee, după care au urmat doua stop-uri respiratorii. Medicul de gardă de la ATI refuză internarea fetei pe secţia ATI, spunând ca este bebeluş şi că trebuie mers la Pediatrie. Medicul de pe ambulanţă duce fata la Pediatrie, unde este preluată de medicul de gardă de acolo. A urmat un schimb de replici acide între cele două doctoriţe, medicul de pe salvare explicându-i doamnei doctor Popescu (medic gardă Pediatrie) că îi scad bătăile inimii fetei şi că fata prezintă episoade de apnee. Medicul de gardă refuză să creadă, spunând ca este de vină senzorul de la plusoximetru … După ce fata este preluată de Pediatrie de chinuiesc 1 oră să îi bage o branulă în căpuţ, deoarece nu îi găseau vene. Fata este conectată la aparat de oxigen, cu MASCĂ DE ADULŢI PE FAŢĂ! Secţie de pediatrie fără mască de copil pentru oxigen! Masca fiind cât căpuţul Melisei”, scrie femeia.

Aceasta adaugă că a anunţat doctoriţa că fetiţa are crize de apnee, iar aceasta i-a răspuns că nu are dreptate, după care a constatat că fetiţa nu respira.

„Se panichează şi îmi spune că o depăşeşte cazul, că e grav şi să trimitem fata înapoi la Timişoara. Cu chiu cu vai, obţinem aprobare de la salvare pentru o salvare tip C2 să transfere fata la Timişoara şi de aici începe distracţia … Salvarea refuză transportul fetei, dacă aceasta nu este stabilă şi intubată ( perfecta dreptate ) … (…) Îmi intubează copilul într-un salon de Pediatrie, nicidecum în secţia de ATI … o intubare durează 2 minute, ei au stat o oră … în timpul acesta vedeam asistentele alergând de la etajul 2 la etajul 5 că nu aveau cele necesare pentru intubarea fetei, medicul pediatru îmi spune într-una:. Timp de 4 ore, cât am stat la Pediatrie, acelaşi lucru l-am auzit:”, afirmă mama.

Femeia povesteşte că după ce a ajuns ambulanţa, medicii au refuzat transportul copilei, deoarece maşina nu era dotată corespunzător, în timp ce medicii refuzau să ţină fetiţa la spital deoarece era în stare gravă.

„Urmează o ceartă teribilă între medicul pediatru şi medicul de pe salvare, cu diferite reproşuri … cei de pe salvare urlau că de ce au intubat fata, medicul pediatru că cei de la 112 au cerut intubarea. Ambulanţa refuză transportul pe motiv că nu sunt dotaţi corespunzător pentru transport, medicul pediatru refuză să rămână fata pe motiv căsunt obligaţi să ia fata … stai ca părinte şi asişti la o asemenea scenă … şi rămâi blocat … întru-un final se decid să ia fata, o pun pe targă şi o urcă în lift … noi am coborât jos aşteptând ambulanţa. În lift s-au răzgândit că nu pot să ventileze manual fata 6 ore până la Timişoara … norocul a fost ca soţul meu a urcat să vadă ce s-a întâmplat de nu coboară cu fata şi atunci a auzit discuţia … i-a rugat, din suflet, spunându-le prin ce a trecut fata să ne-o transfere la Timişoara … Doctorul de pe salvare acceptă transferul fetei, dar constată că nu este intubată corect, că ii ieşea tubul prin stomăcel puţin şi branula nu este pusă corect în cap … Remediază situaţia şi îmi ia fata. A ventilat copilul meu 3 ore manual, ca să poată să trăiască fata. La Oţelul Roşu, fata este preluată de SMURD-ul neonatal”, scrie femeia.

În încheiere, mama povesteşte că medicii de la Târgu-Jiu nu au anunţat la Timişoara că fetiţa este intubată şi are nevoie de un loc la terapie intensivă, informează Agerpres.

„Când am ajuns cu fata, la 6 dimineaţa la Timişoara, doamna doctor de gardă a avut un şoc. Doamna doctor de gardă nu ştia că Melisa este intubată şi locuri în terapie nu erau. A mobilizat pe toată lumea, au mutat copilaşii şi i-au făcut loc Melisei. Melisa a mai stat 15 minute în ambulanţa SMURD până i s-a făcut loc. Dacă doamna doctor nu reuşea să aibă un ventilator liber, pentru Melisa, trebuia să refuze cazul … asta doar pentru că acei incompetenţi nu au putut anunţa din timp totul”, a scris femeia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.