Spitalul din Făgăraș lucrează cu voluntari

Fiecare dintre noi putem contribui la ușurarea suferinței celor aflați pe patul de spital, dar e nevoie să ne implicăm. Românii încă mai au nevoie de încurajare ca să participe la acțiuni de voluntariat. O provocare a venit din partea managerului italian al Spitatului din Făgăraș care a cerut ajutor localnicilor, iar efectul a fost surprinzător. Zeci de oameni s-au oferit să facă voluntariat în spital pentru a asista și a ajuta pacienții.

Cu mănuşi de protecţie, saci şi mături, zeci de voluntari au curăţat de gunoaie curtea Spitalului din Făgăraş. Printre ei a fost şi un grup de elevi de la Colegiul Național „Doamna Stanca”.

Voluntarii au strâns mizeria de pe iarbă, au măturat aleile, au vopsit copacii cu var şi au instalat coșuri de gunoi. Mai mult, au promis că se vor întoarce peste câteva zile să planteze flori și arbuști.

La iniţiativa noului manager, Spitalul din Făgăraş colaborează tot mai mult cu voluntari. De exemplu, 30 de persoane, de toate vârstele, de la studenţi la pensionari, vin să le ţină companie pacienţilor care sunt singuri.

Nu vorbim de acte medicale ci, pur si simplu, de un suport moral. De exemplu, mulți pacienți încă nu știu ce înseamnă un spital, nu știu să se miște în spital, care sunt drepturile sau obligațiile lor. Vom avea într-un timp foarte scurt mediatori pentru asta, a declarat Erik Cocchetti, managerul Spitalului „Victor Tulbure” Făgăraș.

Managerul italian a venit la Spitalul din Făgăraș acum trei luni. Dentist și cercetător de profesie, el spune că se va inspira din cea a văzut în alte ţări, ca să modernizeze unitatea medicală.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.