Târg de Florii la Muzeul Țăranului Român
Meșteșugari și producători din toate colțurile țării, români, dar și de alte etnii, își expun produsele, în acest weekend, la Muzeul Țăranului Român, în cadrul unui târg care, atât prin portul și înfățișarea meșterilor, cât și prin obiectele expuse, duce cu gândul la satul românesc și la farmecul vieții la țară.
În frumosul decor natural din curtea muzeului, ochiul vizitatorului este atras de explozia de culori de pe covoarele tradiționale și costumele populare din diverse regiuni ale țării. Stimuli cromatici sunt la tot pasul, privitorul fiind tentat de icoanele pe sticlă în culori vii, dar și de ouăle încondeiate manual, informează Agerpres.
Organizatorii au pus la dispoziția celor aproximativ 140 de meșteri populari și producători tradiționali un spațiu generos, care cuprinde curtea interioară și cea exterioară a muzeului, precum și câteva săli.
Cei interesați pot cumpăra sau doar admira obiecte de uz casnic din lemn sculptat sau chiar din foi de porumb, lăzi de zestre, ceramică tradițională, diverse produse de pielărie, bijuterii lucrate manual și alte podoabe. Gospodinele din diverse zone ale țării își îmbie clienții cu prăjituri făcute în casă, cozonaci, șerbet, miere, gemuri sau alte dulciuri. Nu lipsesc nici murăturile. Domnii sunt invitați să guste câte un pahar de țuică naturală de prună sau de palincă. De altfel, tot ciclul de producție în cazul acestor licori poate fi urmărit la târg, pentru că, la următorul stand, cei interesați pot primi explicații de la un meșter căldărar care vinde cazane din cupru.