Proiecte de infrastructură de 5 miliarde de lei, în 2017

Proiectele de infrastructură ce vor fi lansate anul acesta în licitații în domeniul transporturilor cumulează în jur de cinci miliarde de euro din fonduri europene, a declarat, miercuri seara, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

„Toate proiectele pe care vi le-am enunțat: ringul zero al Bucureștiului, Sibiu-Craiova, Pitești — Sibiu, Podul de la Brăila sunt proiecte care cumulează în jur de 5 miliarde de euro. Sunt proiecte noi, erau proiecte mature care puteau fi făcute și de alții și probabil acum ar fi fost la stadiu de execuție. Toată lumea vorbește de proiectele fazate care vin din urmă, dar avem foarte multe proiecte mature, proiecte care pot fi lansate, proiecte de anvergură, care ajută la dezvoltarea și creșterea economică a României și implicit a absorbției de fonduri europene”, a spus ministrul, la TVR1.

Dintre proiectele fazate, Răzvan Cuc a făcut referire la loturile 3 și 4 ale autostrăzii Lugoj — Deva de pe Coridorul 4, la loturile 3 și 4 de pe autostrada Sebeș—Turda și cei trei kilometri de autostradă de la intrarea în București de pe Autostrada A3, care vor fi dați în folosință până la sfârșitul acestui an.

„La sfârșitul anului vom avea 90 de km funcționali. În luna septembrie — octombrie probabil vom avea cei 3 km de la intrarea în București de pe A3 și, ulterior, la finalul lunii octombrie — noiembrie vom avea și loturile 3 și 4 Sebeș-Turda și 3 și 4 Lugoj — Deva. Deja am inaugurat 15 km de autostradă”, a precizat Cuc, adăugând că acestea sunt proiecte fazate, care vin din exercițiul 2007 — 2013, din Programul Operațional Sectorial Transporturi.

El a anunțat că s-a discutat despre un „force-task” între ANAP și Ministerul Transporturilor care are ca obiectiv reducerea timpilor la urcarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a proiectelor de infrastructură pentru proiectare și execuție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.